image

 

Wist jij dat de eerste officiële Sharia rechtbank in Engeland tot leven is gekomen? Sinds september 2008 zorgt de Engelse regering er stilletjes voor dat rechters de macht krijgen om bepaalde zaken volgens de islamitische wetgeving te berechten. Het gevolg: grote teleurstellingen vanuit de publieke opinie.

Nederland staat bekend om de democratie, om de vrijheid én om de verschillen in cultuur en mens. In al deze verschillen schuilt er toch een eenheid; het hebben van dezelfde rechten. Wat is echter de essentie en wat zijn de fundamenten van dit recht?
Immers zorgen déze Westerse rechten ervoor dat er Islamitische rechtbanken in Engeland gesitueerd kunnen worden. Rechtbanken die onoverkomelijk geassocieerd worden met het afhakken van handen, het stenigen van je medemens en onderdrukking. Nou?! In hoeverre zit hier een waarheid achter en wat houdt de Sharia nou werkelijk in?

Studenten Unie Nederland organiseert een zeer waardevol programma met een rijk onderwerp. De avond zal betrekking hebben op de verschillen en overeenkomsten tussen Westerse (Nederlandse en Europese) en Islamitische rechten. Het onderwerp zal belicht worden vanuit zowel een morele als islamitische invalshoek.
De morele invalshoek zal door dhr. Hakan Külcü, rechtsfilosoof en strafrechtadvocaat gepresenteerd worden. De heer Külcü is tevens docent/onderzoeker/promovendus van de afdeling Rechtsfilosofie aan de faculteit der Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit van Leiden. De islamitische invalshoek zal door dhr. Bahaeddin Budak belicht worden.
Bahaeddin Budak is coördinator en vakdocent Lerarenopleiding Islamgodsdienst, docent Imam en geestelijk verzorger. Ook was hij voorzitter van Studenten Unie Nederland. De avond zal compleet gemaakt worden door de heer Veysel Tan als dagvoorzitter!
Veysel Tan is werkzaam op de Hogeschool Utrecht op de afdeling Rechten als leerplanadviseur en docent straf(proces)recht/de procespraktijk HBO-rechten. Ook is hij verkozen tot docent van het jaar in 2010.

Het programma zal donderdag 4 februari 2016 vanaf 18:30 uur plaatsvinden op de Vrije Universiteit te Amsterdam. Aanmelden kan via info@studentenunie.nl. Aanmelden verplicht!