Street IFTAR '20

Vanwege het nieuwe Covid-19 virus hebben wij tot onze grote spijt de vierde editie van onze streetiftar niet kunnen organiseren. Wij zijn voornemens om voor alsnog een saamhorigheidsgevoel te ontwikkelen een iftar te organiseren voor 240 gezinnen in een dorpje in Ethiopië.
Afedhaonsho is een dorpje vlakbij de stad Asosa en 750 km gelegen van de hoofdstad van Ethopië. Deze iftar willen wij insha’Allah bewerkstelligen in samenwerking met hulporganisatie Hasene Nederland.

Bovendien wordt een deel van de opbrengst van de streetiftar van vorig jaar ook gedoneerd aan dit project. Wij vinden dat we juist in deze moeilijke tijden moeten gaan denken aan onze medemensen. In de Ramadan met name aan onze broeders en zusters die ook aan het vasten zijn.

Zayd Ibnoe Khaalid al-Djoehaniy heeft overgeleverd dat Profeet Mohammed (vrede zij met hem) heeft gezegd: ‘Degenen die een vastende voedt met hetgeen waarmee hij zelf zijn vasten verbreekt, krijgt een beloning die gelijk is aan hem (degenen van wie hij het vasten verbreekt) zonder dat de beloning van de vastende persoon enigszins verminderd wordt (At-Tirmidhi 807).’

Wil jij ook een bijdrage leveren aan ons project? Klik dan op de onderstaande link! Middels een bedrag van €15,- kun jij een bijdrage leveren aan dit geweldig initiatief van Studenten Unie Nederland en Hasene Nederland.

Categorieën: Aanmelden