Vanwege het nieuwe Covid-19 virus hebben wij alweer tot onze grote spijt de vijfde editie van onze Streetiftar niet kunnen organiseren. Wij vinden het als Studenten Unie Nederland belangrijk dat onze traditie van Streetiftar instant wordt gehouden. Daarom willen wij dit jaar tijdens de Ramadan studenten in Ethiopië die het wat minder hebben voorzien van een iftarmaaltijd. Dit zijn studenten die onder andere in de stad Asosa studeren, waar wij vorig jaar ook een iftarmaaltijd hebben verzorgd.
Dit project is in samenwerking met hulporganisatie Hasene Nederland tot stand gekomen.
Wij vinden dat we juist in deze moeilijke tijden moeten gaan denken aan onze medestudenten. In de Ramadan met name aan onze broeders en zusters die ook aan het vasten zijn.

Zayd Ibnoe Khaalid al-Djoehaniy heeft overgeleverd dat Profeet Mohammed (vrede zij met hem) heeft gezegd: ‘Degenen die een vastende voedt met hetgeen waarmee hij zelf zijn vasten verbreekt, krijgt een beloning die gelijk is aan hem (degenen van wie hij het vasten verbreekt) zonder dat de beloning van de vastende persoon enigszins verminderd wordt (At-Tirmidhi 807).’

Wil jij ook een bijdrage leveren aan ons project? Klik dan op de link in de bio om te doneren. Middels een bedrag van € 20,- kun jij een bijdrage leveren aan dit geweldig initiatief van Studenten Unie Nederland en Hasene Nederland.

Categorieën: AanmeldenNieuws