Datum

19 februari 2008

Plaats

Islamitische College Amsterdam te Amsterdam

Gastsprekers

  • Serap Kotan
  • Kubra Kaya
  • Fatma Kose
  • Hasan Yar
  • Bahaeddin budak

Aantal bezoekers
30 leerlingen

Beschrijving

Op 19 februari heeft de Studenten Unie Nederland voor de derde keer een voorlichtingsdag georganiseerd op het voortgezet onderwijs Islamitisch College Amsterdam. De voorlichtingsdag was dit keer wel anders vergeleken met de voorafgaande jaren. Er werd dit jaar ook gepromoot voor hogescholen en de opleidingen die ze aanbieden.

De opkomst was tegen de 30 leerlingen aan. Het programma is dit jaar zo georganiseerd dat elk commissielid werd ingedeeld in profielen. De commissieleden gingen naast hun huidige opleiding ook de meest gekozen en bekende opleidingen per profiel presenteren. De leerlingen waren erg actief aan het luisteren en stelden ook tussentijds constant vragen. Aan het eind van de voorlichting kregen de leerlingen gelegenheid om zelfstandig opleidingsbrochures en promotiematerialen van scholen en SUN mee te nemen.

Omdat er laatste jaren ook veel vraag is naar het Imam opleiding in INHOLLAND door onze moslim(a)s, hebben wij de coƶrdinators, Hasan Yar en Bahattin Budak uitgenodigd. Die hebben heel uitgebreid aan de leerlingen verteld hoe de opleiding in elkaar zit, en wat je later ermee kunt doen.

De leerlingen waren erg tevreden over de voorlichting. Het programma heeft zelfs een half uur uitgelopen, doordat er te veel vragen gesteld werden. Dat was dus op zich wel goed om te horen. We rekenen er op dat Islamitisch College Amsterdam ons de komende jaar nogmaals zal uitnodigen.