Boodschappen doen op de Albert Cuyp, rusten in het Vondelpark en de weg wijzen aan toeristen. De beruchte letters I AMsterdam worden op verschillende plekken geplaatst om voor menig kiekjes te zorgen.
Talloze liedjes en gedichten zijn gewijd aan de hoofdstad van Nederland. Maar hoe goed kennen wij Amsterdam nou eigenlijk?

Als studenten komen wij vaak oude gebouwen tegen waarvan we de geschiedenis niet helemaal kennen. Onze stad is meer dan het Paleis op de Dam, de Nationale monument en de coffeeshops waar talrijke toeristen te vinden zijn.
Wist jij bijvoorbeeld dat Amsterdam het smalste huis (gevel) van de wereld kent? Of dat de een na oudste Chinatown van Europa in hartje Amsterdam ligt? Ook heeft Amsterdam oude stadspoorten en torens bewaard die wachten om bezichtigd te worden!

Studenten Unie Nederland biedt alle dames aan om de verborgen plekken van Amsterdam samen fietsend te ontdekken! Deze fietstocht zal op vrijdag 12 juni 2015 plaatsvinden om 18:00 uur tot 21:30 uur. We zullen de fietstocht afsluiten met een gezellige picknick naast het filmmuseum EYE.
Mocht je niet in het bezit zijn van een fiets, dan kan je contact opnemen met ons zodat wij je er verder mee kunnen helpen!

De route zal starten op Amsterdam Centraal Station aan de Oostzijde. Aanmelden kan via info@studentenunie.nl. Aanmelden verplicht!