Nooit eerder hebben Syrische vluchtelingen het nieuws zo gedomineerd als de afgelopen maanden. De Syrische kwestie is een dagelijkse topic waarbij de burgeroorlog zo ingewikkeld is geworden dat het niet vreemd is als je ergens in de afgelopen jaren afgehaakt bent. De oorlog heeft met zich meegebracht dat veel mensen genoodzaakt zijn het land te verlaten voor een veilig bestaan.

En waar maakt Europa zich druk om? Het is in het Midden-Oosten al tijden chaos.

Er is sprake van een enorme mensenstroom waarbij er vraagtekens ontstaan bij het motief van deze vluchtelingen.
Het zijn vluchtelingen die oorlogsslachtoffers zijn. Het zijn vluchtelingen die nergens anders heen kunnen. Maar het zijn óók vluchtelingen die hoogopgeleid zijn. Het zijn óók vluchtelingen die de keuze hebben gemaakt om het land te verlaten.
Er wordt vaak beweerd dat deze toestroom niet alleen uit vluchtelingen van oorlogsgebieden, maar ook economische immigranten bestaat. In hoeverre klopt dit precies? Wat is er nu precies aan de hand en hoe moet het nu verder?

Ben jij hier ook benieuwd naar?
Meld je dan snel aan voor ons programma ‘Flight or Hide?’ waar een kritische blik op de Syrische vluchtelingen en de Syrische kwestie geworpen zal worden. Eerst zal Paul Aarts, docent internationale betrekkingen op de Universiteit van Amsterdam een context aanbieden over de situatie in Syrië. Daarna wordt tijd gemaakt voor een stevige discussie door Fatma Özgümüs, Tunahan Kuzu en Judith Sargentini. Tijdens deze discussiepanel zullen verschillende stellingen naar voren worden gebracht waar in de Nederlandse samenleving vele vragen over zijn en veel over te zeggen is.

Een onvergetelijke avond staat ons te wachten! Mis het niet en meld je snel aan via info@studentenunie.nl!

 

Datum: 3 December 2015

Tijd: 18.30 – 21.30

Adres: Vrije Universiteit Amsterdam,

De Boelelaan 1105, 1081 HV Amsterdam

Lokaal: HG14A00

Flight or Hide