Na de aanslagen in Parijs waarbij 132 mensen om het leven zijn gekomen, heeft Frankrijk de oorlog verklaard aan Daesh. Volgens Hollande moet de eenheid van het land benadrukt worden en een vastberaden antwoord gegeven worden op deze onwaardige daden. Onwaardige daden die Frankrijk helaas beantwoordt met dezelfde onwaardige daden. De vele aanvallen die Frankrijk aan het plegen is, zijn namelijk gericht op onschuldige burgers, waaronder vele kinderen. Ondertussen heeft ook Rusland na de terroristische aanslag op een Russisch vliegtuig de oorlog verklaard aan Daesh. Hierbij heeft Vladimir Poetin aangegeven dat zij een einde zullen maken aan Daesh. Na deze uitspraken hebben we in de media duidelijk kunnen zien dat Rusland daadwerkelijk actie ondernam en is begonnen met bombarderen.

Echter wat we niet in de westerse media kunnen lezen en zien is dat Rusland samen met Bashar al-Assad aanvallen uitvoert tegen de Bayir-Bucak Turkmenen. Deze Bayir-Bucak Turkmenen vechten al heel lang tegen dezelfde Deash waar Rusland de oorlog aan verklaard heeft. Aan de ene kant zien wij een Rusland die de oorlog verklaard aan Daesh en aan de andere kant zien we een Rusland dat de vijanden van Daesh elimineert. Is deze tegenstrijdigheid te verklaren?

Zo wordt nogmaals duidelijk dat westerse landen geen doorgedraaide extremisten nodig hebben om onschuldige burgers te vermoorden. Helaas doen zij dit zelf al. Het bijzondere en absurde hieraan is natuurlijk dat hier niemand in de Westerse wereld van opkijkt.

Tevens valt er nog iets op: de twee maatstaven van de Westerse media. De aanslagen in Parijs zijn vandaag de dag het belangrijkste onderwerp in de westerse media, wat wij ook volkomen terecht vinden. Echter zien wij helemaal geen nieuws over duizenden onschuldige moslims die vermoord worden in het Midden-Oosten. Hieruit vloeit vanzelfsprekend het volgende voort: volgens de westerse media hebben moslimlevens geen enkel waarde, terwijl één omgekomen “Franse” politiehond al nieuws kan worden.

Wij als het bestuur van Studenten Unie Nederland veroordelen deze gruweldaden van Frankrijk en Rusland zoals we de aanslagen in Parijs veroordelen. Naar onze mening is er geen enkel verschil tussen de staten die onschuldige burgers vermoorden en een groep terroristen die aanslagen op onschuldige burgers plegen.

Studenten Unie Nederland