10259806_685663541469918_7234427013421792307_n

 

Op 17 en 18 mei 2014 heeft Talim Educatief Centrum in samenwerking met Studenten Unie Nederland de eerste landelijke Kleurrijke Onderwijsmarkt (KOM) in Amsterdam georganiseerd. De markt werd gehouden in het Kristal Event Center in Amsterdam.

Onderwijsprofessionals en de kleurrijke gemeenschap zijn op 17 en 18 mei 2014 bij elkaar gekomen om inspiratie en kennis op te doen over de nieuwste ontwikkelingen, complexe vraagstukken en verschillende onderwijsvormen.

Door middel van de Kleurrijke Landelijke Onderwijsmarkt (KOM) werden het onderwijsveld en een multiculturele (doel)groep van studenten, onderwijsspecialisten en andere geïnteresseerden bij elkaar gebracht. Ook werden actuele onderwijsthema’s in de vorm van een debat of lezing behandeld.

Studenten Unie Nederland heeft tijdens de KOM uitdrukkelijk aandacht besteed aan de paneldiscussie ´Uitdagingen en kansen in het onderwijs´, waarbij Tanja Jadnanansing als moderator aanwezig was.

Ook heeft Studenten Unie Nederland tijdens de KOM een schrijfwedstrijd georganiseerd. Hierbij werden schrijftalenten een podium geboden om onthuld te worden. De deelnemers werden beoordeeld door deskundige juryleden. Als thema werd gehanteerd ´mijn ik tussen twee culturen in´. Deelnemers werden verzocht stil te staan bij de eigen ´ik´ en hierbij de gedachtes en gevoelens uit te drukken in tekst.

De KOM was zeer geslaagd en het is de doel van Studenten Unie Nederland om in de toekomst weer als medeorganisator aanwezig te zijn. De KOM is namelijk een organisatie die goed van pas komt bij het netwerken.