Datum: 16 november 2015

Tijd: 18.00 – 20.30

Adres: Van Glas, Ruysdaelstraat 33, 1071 XA Amsterdam

 

Studenten Unie Nederland streeft ernaar om studenten unieke en originele ervaringen aan te bieden. Om deze reden is het bestuur altijd op zoek naar activiteiten die als leerzaam en interessant ervaren kunnen worden. Workshop glasblazen is een van deze activiteiten.

We komen dagelijks in aanmerking met glas, we drinken bijvoorbeeld uit een glazen beker of dragen een glazen bril. Glas is hierdoor vanzelfsprekend, maar ook heel essentieel in ons dagelijks leven. SUN vond het waardevol om erachter te komen hoe deze fundamentele element gemaakt en vervormd wordt en heeft hierdoor op 16 november samen met 22 deelnemers een workshop glasblazen gevolgd.

Tijdens deze unieke workshop hebben de deelnemers in het eerste deel theorie gekregen over hoe glas gemaakt wordt en hoe er vorm gegeven kan worden. Vervolgens hebben zijn ze tijdens de tweede deel zelf aan de slag gegaan met een gasbrander en glasstaafjes, waarmee ze unieke kunstwerken hebben mogen maken. Onder de leiding van een ervaren glasblazer hebben de deelnemers roodgloeiende dikke vloeibare glas geblazen en de gewenste vorm gegeven. De deelnemers hebben enthousiast en actief meegedaan aan deze creatieve workshop en hebben aangegeven dat ze het als leerzaam en leuk hebben ervaren.

Aan het einde van de avond zijn alle deelnemers benoemd tot glasblazer en hebben hun eigen kunstwerken trots mee naar huis genomen.

Klik hier voor het foto-album