Datum en tijd

7 februari 2007 van 15.30 uur tot 17.00 uur.

Plaats

Islamitische College Amsterdam (ICA) te Amsterdam

Gastspreker(s)

  • Geen

Aantal bezoekers

circa 20 leerlingen

Beschrijving

Wij kregen het verzoek van mevrouw Versantvoort (studieloopbaan adviseur) om voor 5 havo een voorlichtingsdag te organiseren op het ICA. Vorig jaar had SUN namelijk hetzelfde programma georganiseerd.

Het programma bestond uit een presentatie door zes studenten, waarvan vier heren en twee dames. De bedoeling was dat een leraar het programma zou leiden maar door een belangrijke vergadering heeft onze secretatis Harun Yildirim zijn taken overgenomen. Hij heeft de havisten geïnformeerd over de profielen inclusief de opleidingen die de bovenbouwleerlingen eventueel kunnen kiezen na de middelbare school. De andere studenten waaronder Resul Tuncer, Erkan Yesil, Kubra Kaya, Merve Uyar en Suheda Bulut, die deze dag ook aanwezig waren, deelden hun ervaringen en kennis over hun opleidingen met het publiek mee. Zij verteleden ook over de faciliteiten en over het studentenleven.

Naast de informatieve karakter van het programma stelden wij ons op als rolmodel voor de leerlingen. Zij vonden deze dag zeer leerzaam en leuk. Er heerste een leuke sfeer waarbij veel interactie was. Overigens is SUN op deze dag gepromoot en heeft zij haar sporen achtergelaten! Wij hebben aangegeven dat als er nog vragen zijn zij contact kunnen opnemen met ons.