What a time to be alive..

What a time to be alive.. 2 maanden terug hadden we geen zorgen over het op straat lopen, geen zorgen over naar de faculteit te gaan, geen zorgen om familie te bezoeken en al helemaal geen zorgen om naar de moskee te gaan. Tot kortgeleden voelde ik mij op al deze locaties thuis en veilig. Het gevoel van thuis is weliswaar gebleven maar voel me zeker niet meer veilig als ik omringd ben door veel mensen.

Graag neem ik jullie in deze blog mee hoe ik de eerste dagen van de Ramadan heb ervaren en hoe ik hoop de rest van de maand door te brengen. Ik ben Ahmed Emin, 20 jaar oud, student Bouwkunde aan de TU Delft.

En dan begint de Ramadan, een maand waar ik persoonlijk elk jaar weer naar uitkijk. In deze maand probeer ik de band die ik met Allah s.w.t. heb nog meer te versterken. Vaak hoor ik mensen zeggen: ‘Ramadan is een maand waarin het samenkomen essentieel is, een maand van saamhorigheid en groepsgevoel’. Hier ben ik het deels mee eens. Alhoewel de iftar natuurlijk een mooie kans is om met familie en vrienden samen te komen draait de Ramadan niet daarom. Het gaat om de relatie tussen jou en Allah s.w.t.

Het is lastig om het ‘Ramadangevoel’ te krijgen als de moskeeën natuurlijk gesloten zijn en je de Ramadan beleeft in een hele kleine cirkel. Dit bewijst wederom dat het groepsgevoel een mooie toevoeging is maar niet de kern van de Ramadan is en waar het om draait. They say: ‘Never waste a good crisis’ en ik vul aan met; ‘Never waste a good crisis especially during Ramadan’. Hiermee wil ik jullie en mijzelf aanmoedigen er het beste van te maken. Een tip: memoriseer elke dag een nieuwe ayah/hadith en probeer deze toe te passen in de praktijk.

Het is natuurlijk onrealistisch om van jezelf te verwachten al je slechte karaktereigenschappen en gewoontes achterwege te laten en de maand af te ronden. Ik heb een mooi voornemen voor ogen die ik oog te behalen; één van de tig slechte gewoontes of karaktereigenschappen uit mijn leven voorgoed verwijderen. Hiermee hoop ik langzamerhand de volmaakte versie van mezelf te worden. Hopend jullie hiermee geïnspireerd te hebben, Ramadan Kareem! 🌙

A.E. Batman

Categorieën: Blog